Over Jeroen

Hoi, mijn naam is Jeroen en ben in 1974 in Den Bosch geboren. Ik ben geen Brabander in hart en nieren, al ben ik wel bekend met Bourgondisch genieten.

Technische Natuurkunde

Nadat ik mijn studie Technische Natuurkunde in Eindhoven had afgerond verliet ik Brabant en ben ik in Den Haag gaan wonen en werken. Maar niet voordat ik eerst genoten had van een jaar reizen, rusten en ontdekken van Australië en Nieuw Zeeland. Ik vind het heerlijk om in contact te komen met verschillende culturen en andere natuur. Het heeft me ontvankelijker gemaakt voor verschillen en dat doet het nog steeds.

Ik ben destijds Technische Natuurkunde gaan doen omdat ik wil weten hoe “de natuur en het leven werkt”. Het blijkt dat een studie Natuurkunde niet voldoende is :-).

Natuurlijk heb ik er van geleerd. Maar wat ik nu grappig en mooi vind om te zien is dat ik onder andere Albert Einstein en Leonardo Da Vinci eerst zag als wetenschappers die formules “ontdekken”, terwijl ik nu zie dat het eigenlijk hele creatieve, intuïtieve genieën waren die geloofden in iets wat je niet ziet maar wat er wel voor zorgt dat het heelal leeft en ontwikkelt. Van minuscuul klein tot immens groot.

Van “wetenschapper” naar “ervaringsdeskundige”

In andere woorden: hoe ik vroeger de dingen rationeler benaderde, zo doe ik het nu meer vanuit het gevoel en intuïtie. De cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd (Reiki I en II, NLP Practitioner, spirituele therapie en docent spirituele therapie, Psych-K) hebben daaraan bijgedragen. Vanuit het gevoel leven geeft een rijker en meer voldaan gevoel. Ik kan uit eigen ervaring spreken.

Van kinds af aan was ik altijd al nieuwsgierig waarom mensen doen en zijn zoals ze zijn. Niet alleen uit zelfbescherming maar ook uit interesse. Dit is een van de redenen geweest waarom ik bovengenoemde cursussen en opleidingen ben gaan doen.

Van werk naar seva

In mijn werk word ik blij van het geven van trainingen op het gebied van bewustwording, het ondersteunen van mensen in veranderprocessen en het (bege)leiden van het veranderproces.

In het kopje hierboven staat “seva”. Dit is een Hindoestaans begrip en betekent “onbaatzuchtige dienstverlening” of ook anders gezegd: doen wat er op het moment wezenlijk van je gevraagd wordt. Met weer andere woorden kun je ook zeggen dat je je hart volgt en daar de volledige verantwoordelijkheid voor neemt.

Wat me nu voldoening geeft is dat ik mensen kan ondersteunen als zij ergens mee worstelen.

Je worstelt zelf en je komt zelf boven. Maar dit hoef je niet altijd alleen te doen.